My Cart

 x 

Prazna korpa

Kalvados nije samo rakija od jabuka

Šta je kalvados

Kalvados je čuveni francuski brendi, iz regiona Normandije i Bretanje, po svom kvalitetu i renomeu, veoma je sličan konjaku.

Kalvados se konzumira između obroka, servira se u dugačkim čašama, ponekad sa jabučnim sokom u cilju ponovnog izazivanja apetita. Kalvados se može konzumirati kao aperitiv, u koktelima, kao dižestiv ili sa kafom.

Ovaj nadaleko čuveni francuski alkoholni simbol, spada nesumljivo u najsavršenija jaka alkoholna pića na svetu.

U čemu je tajna Banatskog kalvadosa?

Jabuke se po tradicionalnom receptu cede, a dobijeni sok sipa se u staklene rezervoare. Fermentacija počinje prirodnim putem i traje, između sedam i osam meseci, da bi se potrošio sav šećer iz soka. Posle toga, sok je dobro pripremljen za destilaciju. Nakon destilacije stavlja se u hrastovo barik bure, radi odležavanja i starenja. Drvo predaje svoj tanin destilisanoj tečnosti, čineći da dobije određena svojstva, ali i blagu ćilibarnu boju.

Kako pravimo naš Banatski kalvados?

Na identičan način, po originalnoj recepturi nastaje i naš Kalvados. Njegova specifičnost je u tome što ga čine sorte najfinijih domaćih jabuka koje su rodile na Banatskoj crnici. Pažljivo su birane, kako bi se dobio neodoljiv i jedinstven ukus.

Dodatnu vrednost Banatskog Kalvadosa daje to što nismo tu da budemo činioci masovne proizvodnje koja će samo preplivati tržište. Tu smo da budemo deo vašeg uživanja i hedonizma, deo vaših važnih životnih pobeda i uspeha kojima ćete dodati poseban ukus, na već birane reči dok izgovarate zdravicu.

Naruči Banatski Kalvados

Ovaj sajt koristi kolačiće, kako bi olakšali rad sajta. Korišćenjem ovog sajta, slažete se sa politikom privatnosti.